Nettverksarrangement "Porten til suksess: Forretningsmuligheter i Türkiye"

image-20240731095822-1

Den 13. mars 2024 arrangerte Østhandelskammeret, i samarbeid med den tyrkiske ambassaden i Oslo, et viktig nettverksarrangement "Porten til suksess: Forretningsmuligheter i Türkiye" med fokus på et bredt spekter av temaer som er relevante for det bilaterale forholdet mellom Turkiye og Norge. Dette inkluderte handel, byggeindustri, maritim, skipsbygging, turisme og helsevesen.

Hennes eksellense ambassadør Gülin Dinç fra den tyrkiske ambassaden i Oslo, sammen med Marit Hiim Haugseth, styreleder for EAST CCI of Norway og representant for Norges Fiskarlag, ønsket alle deltakerne hjertelig velkommen.

 

Ceren Fırat, kommersiell rådgiver ved den tyrkiske ambassaden i Oslo, understreket viktigheten av Turkiyes globale engasjement i handel, og fremhevet ulike industrisektorer som maritim, landbruk, energi og infrastruktur for potensielt samarbeid. Hun understreket også Turkiyes betydning i teknologisektoren, inkludert IKT, som viser frem en levende oppstartskultur og innovasjonsdrevet vekst. Videre kom hun inn på infrastrukturutvikling som har styrket Turkiyes økonomi og handelskapasitet betydelig. Med sin strategiske plassering og økte investeringer forblir Turkiye som en dynamisk kraft i den globale økonomien.

Svein Stolpestad, konserndirektør strategi og bærekraft, Jotun, understreket nøkkelelementene som bidrar til Jotuns suksess, inkludert risikovurdering for selskapets virksomhet i Turkiye. Jotun har 30 års erfaring i landet og har etablert 2 fabrikker, 6 kontorer, mer enn 700 ansatte, som produserer 55 millioner liter maling og belegg årlig.

 

Presentasjonene fortsatte med samarbeid innen skipsbygging mellom Norge og Turkiye, med innsikt gitt av Cem Seven, styreleder i Turkish Ship, Yacht & Marine Services Exporters Association, og prof. Dr. Mustafa İnsel, styreleder for tekniske anliggender og FoU-kommisjonen ved de tyrkiske skipsbyggerne ' Association (GISBIR), Istanbul. Turkiyes verftsindustri omfatter over 85 aktive verft, som genererer en eksportomsetning på ca. 2 milliarder USD årlig.

 

Hüseyin Sağmak fra handelsdepartementet i Turkiye presenterte konseptet «Heal in Turkiye», og informerte om muligheter for helseturisme mellom Turkiye og Norge. Han diskuterte et bredt spekter av potensielle medisinske behandlinger for samarbeid og vekst i denne sektoren.

 

Rune O. Methi, prosjektdirektør fra East CCI of Norway, modererte møtet profesjonelt.

Møtet ga en omfattende oversikt over eksisterende og potensielle samarbeid mellom Turkiye og Norge på tvers av ulike bransjer. Uformelle diskusjoner og nettverksbygging fortsatte i en levende og dynamisk atmosfære etter intervensjonene.

 

Daglig leder i NTCC Gül Çapar Mogensen representerte vår forening på dette arrangementet.

 

image-20240731095839-2